KONSTNÄRER
Akryl, Spray, UV, Olja, Skulptur
Filiph är född i Malmö 1988 och är uppvuxen med konstnärer och kreativa personer i sin närhet. Han har testat sig fram genom olika medier och tekniker och fastnade lite extra för sprayfärg i kombination med akryl markers och fluorescerande färger för att ge sina verk en extra dimension. Han jobbar även i olja, akryl och på senare år även börjat intressera sig för skulpturer och många av materialen han använder sig av, framförallt i hans skulpturer är från återvunnet material. ”Det är oerhört tillfredställande att få ta till vara och skapa något vackert av material som annars ändå skulle kasseras."
Akryl, UV, spray
Dominyka föddes i Litauen 1991. Hon studerade reklam och inrednings design. Hon har nyligen flyttat till Sverige för att arbeta som massage- och hudterapeut då en av hennes stora passioner är att hjälpa människor må bättre. Detta gör hon även genom sin konst som är både utmanande och snudd på eggande. Hon använder sig gärna av en härlig blandning av olja, akryl, epoxy och UV spray tekniker för att skapa sina alster.
Fotograf och författare
Brutus Östling föddes i december 1958 och växte upp i Stockholm men är sedan mer än tjugofem år bosatt i Skåne med ett avbrott för ett år i Mölndal. Under tjugofem år arbetade Brutus som heltidsförläggare på Symposion, som han själv startat. Han drömde om att bli fotograf i fjorton-femtonårsåldern men höll sedan inte i en kamera på över tjugo år. Brutus Östling är sedan snart ett kvartssekel nykter alkoholist. 1996 började han dyka. Ett generöst pris från Svenska Akademien för bildningsinsatser året därpå resulterade i en avancerad utrustning för undervattensfoto, och efter närmare 100 dyktimmar första året togs de första bilderna under vattnet. Fram till hösten 1999 var det bara undervattensbilder som gällde, han sålde en rad fotoreportage till dyktidningar som UVM, Dyk och Tauchen. Men sedan 2000 sker i stort sett all fotografering på land.
Akryl, Akvarell, Tush, Kollage
Linnea Forss år 31 från Stockholm. Konstnärlig utbildning: kyrkeruds folkhögskola, nyckelvikskolan - hantverkspedagog. ¨Jag började min konstnärliga resa relativt sent i livet, de va året 2016 som mitt liv behövde en förändring och jag fann konsten. Jag arbetar i alla tänkbara konst former, allt beroende på vad jag finner intressant för stunden. Men något som har varit återkommande i mina verk är avbildningar av människan, färg och strukturer. Jag inspireras av andra artister, geometriska former som återkommer i naturen, och känslor som speglas i mänskliga uttryck.¨
Akvarell, Akryl, Olja
Anri Laran föddes 1970.Kreativ karriär Anri Laran startade 1996 med en grupputställning av unga konstnärer "Art-Studio" Kharkov. Samtidigt börjar bilda konstnärliga originalspråk och kreativa koncept för konstnären. Under de kommande åren fortsätter Anri Laran att söka efter en individuell stil som formar honom som artist 2001. Sedan samma tid arbetar Anri Laran som professionell artist på heltid. Under 2001-2005 anordnade Anri Laran, bosatt i Sverige, mer än 15 separatutställningar i Sverige, Tyskland, Danmark. Samtidigt formas äntligen konstnärens stil, konstnärliga språk och arbetssätt. "Feelings" var det första stora kreativa projektet som presenterades av konstnären i april 2007, och visade upp 43 verk gjorda från 1992 till 2007, efter att ha återvänt till Krim i juni 2005. "Feelings" omprövar känslornas roll i den moderna världen och deras plats i att forma relationer mellan människor.. Dessutom introducerar konstnärens arbete ett unikt konstnärligt språk som vidgar gränserna för den postmodernistiska stiltiden. Konstnärens kreativa språk och konstnärliga stil, ett slags kvintessens, kan definieras som en sammansmältning av nästan alla de mest slående konstnärliga trenderna och rörelserna inom konsten under de senaste 100 åren: från impressionism och expressionism på 1800-talet till abstrakt konceptualism och postmodernismen i slutet av 1900-talet. Efter 2007 kombinerade konstnären sin kreativa verksamhet med pedagogisk praktik. I mars 2011 presenterade Anri Laran tillsammans med studenter från Fakulteten för design vid Tavrichesky Humanitarian-Ecological Institute det konceptuella konstprojektet "Chaos" - visualisering av 100 000 siffror av Pi som en representation av rent kaos i form av en konstduk av 3 gånger 3 meter. Under 2015-2017 besökte konstnären Frankrike två gånger på en kreativ resa och deltog två gånger i den årliga kreativa festivalen "Konst Ründan" i södra Sverige. Verken har ställts ut i konstrummet i Åhus (Skåne Land) och i Karlskrona "Wachmeister" galleri (Blekinge Land) Konstnärens verk finns i kommunala och privata samlingar i Sverige, Norge, Tyskland, Danmark, Frankrike, Italien, Spanien, Förenade Arabemiraten, Australien, Japan, Sydkorea, USA, Grekland och Hong Kong, Kanada
Olja, Akvarell, Fine art prints
Inom konsten så arbetar Emil för det mesta med olja och akvareller, samt lite tryck. Han målar allt ifrån porträtt till naturbilder och har den senaste tiden intresserat sig för fågelmotiv. Med oerhörd känsla för detaljer i sina verk och med mästerlig skicklighet får han sina fåglar att komma till liv på duken. "Jag började med att måla två domherrar i februari 2018 och därefter växte mitt intresse för att återskapa fåglar inom konsten. Jag gillar att måla det abstrakta inom realismen, vilket kan återspeglas i mina fågelmotiv."
Fotograf, Mixed media
Fotokonst har alltid legat Jan varmt om hjärtat och den senare tiden av hans konstnärsskap ägnade han sig mer åt att med hjälp av datorn sätta ihopa sina fotografier och skapa helt egna bildvärldar. Med oerhörd skicklighet skapar han dunkla, mystiska och spännande bild som väcker fantasin till liv. Jan Rufelt började sitt konstnärskap som hyperrealist. I olja och akryl skapade han närmst 3D realistiska skogspartier så skickligt att åskådaren nästan var tvungen att stryka med handen över duken för att känna ifall mossan på stenen vid trädets fot var på riktigt. Jan är och tillhör en av våra mest uppskattade konstnärer.
Akvarell, Olja, Akryl
Jonas Nilssons måleri präglas av en stark kärlek till naturen med alla dess färger och former. Olja och akvarell är de ständiga följeslagarna både i fält och i ateljén. Jonas Nilsson är född 1968 och uppvuxen i Uppsala där han fortfarande bor och verkar. Efter utbildning på konstskolan i Stockholm inleddes ett konstnärsskap på heltid som har resulterat i ett 40-tal utställningar både i Sverige och internationellt. 2005 ställde han ut tillsammans med skulptören Anders Sandström i Bruno Liljefors hem, Österbybruks herrgård och han har även medverkat på prestigefulla ”Birds in art” i USA vid ett flertal tillfällen för att nämna några. Idag tillhör han de främsta naturmålarna.
Foto, Kollage, Akryl
Kent Jakobsson startade Galleri Jakobsson 1984 i Skåne. Kent skapar oerhört spännande bildvärldar med sina kollage och är en av våra mest uppskattade konstnärer genom åren. Det finns en stor kreativitet och en stark kraft att skapa som följt Kent genom åren och han kommer ständigt på nya spännande ideér till sina alster.
Akvarell, Olja, Blandtektik
Med rötter i den värmländska landsbygden är jag stadigt förankrad i skogen, åkern, älven, tjärnet, sjöarna, bergen, sällsynta norrsken och tidiga dimslöjor. Den besjälade naturen vill bli besjungen och bevarad. Samtidigt är vi människor mjuka, komplexa, organiska varelser som lever alltmer fyrkantigt, snabbt och frånkopplat vår sinnlighet och det gör oss och världen sjuka. Genom skapande och mötet med det skapade kan vi få tillgång till livsenergi och mening som kan bygga en mer konstruktiv, hållbar och bejakande tillvaro. Jag tror på konstens helande och transformerande kraft och som konstnär och människa har jag ett ansvar att försöka bidra med något gott i vår värld. Moki Cherry gjorde ingen skillnad på konst och liv, det är en livshållning som jag delar. I allt jag gör och är finns intentionen att vara i ett samskapande med livet så att nytt liv kan bli till. I naturen sker detta organiskt och sinnrikt i sin egen tid och med ett mirakulöst samspel och ordlöst kommunicerande. Cykliska processer har sin gång och i alla stadier finns skönhet att finna. Mörker och ljus är båda nödvändiga. Så jag överlämnar mig till det heliga och försöker vara så genomsläpplig som jag kan. Med meditativa och intuitiva tillstånd blir skapande-akten en del av konstverket. Jag vill sakta ner tiden, låta den upphöra, för mig och betraktaren/deltagaren. Där, i det tidlösa finns rymden som är oändlig och som sträcker sig i lika delar inåt som utåt. I den rymden finns möjligheten att vara i möte; med det som har varit och det som ska komma, i möte med det som är du och samtidigt alla, i möte med absolut frihet och tomhet samtidigt som du är fullständigt komplett och fylld. Det är min uppgift; att skapa sinnliga stigar tillbaka till detta tillstånd. Skönheten är en kraft som öppnar, och skönhet finns överallt. Om du verkligen ser.