top of page

KONSTNÄRER

Filiph Jakobsson

Akryl, Spray, UV, Olja, Skulptur

Filiph är född i Malmö 1988 och är uppvuxen med konstnärer och kreativa personer i sin närhet. Han har testat sig fram genom olika medier och tekniker och  fastnade lite extra för sprayfärg i kombination med akryl markers och fluorescerande färger för att ge sina verk en extra dimension.  ​ Han jobbar även i olja, akryl och på senare år även börjat intressera sig för skulpturer och många av materialen han använder sig av, framförallt i hans skulpturer är från  återvunnet material.   ”Det är oerhört tillfredställande att få ta till vara och skapa något vackert av material som annars ändå skulle kasseras."

Dominyka Usvaiskaya

Akryl, UV, spray

Dominyka föddes i Litauen 1991. Hon studerade reklam och inrednings design. Hon har nyligen flyttat till Sverige för att arbeta som massage- och hudterapeut då en av hennes stora passioner är att hjälpa människor må bättre. Detta gör hon även genom sin konst som är både utmanande och snudd på eggande. Hon använder sig gärna av en härlig blandning av olja, akryl, epoxy och UV spray tekniker för att skapa sina alster.

Brutus

Fotograf och författare

Brutus Östling föddes i december 1958 och växte upp i Stockholm men är sedan mer än tjugofem år bosatt i Skåne med ett avbrott för ett år i Mölndal. Under tjugofem år arbetade Brutus som heltidsförläggare på Symposion, som han själv startat. Han drömde om att bli fotograf i fjorton-femtonårsåldern men höll sedan inte i en kamera på över tjugo år. Brutus Östling är sedan snart ett kvartssekel nykter alkoholist. 1996 började han dyka. Ett generöst pris från Svenska Akademien för bildningsinsatser året därpå resulterade i en avancerad utrustning för undervattensfoto, och efter närmare 100 dyktimmar första året togs de första bilderna under vattnet. Fram till hösten 1999 var det bara undervattensbilder som gällde, han sålde en rad fotoreportage till dyktidningar som UVM, Dyk och Tauchen. Men sedan 2000 sker i stort sett all fotografering på land.

det-kravs-jattemycket-traning_edited.jpg

Akvarell, Olja, Akryl

Jonas Nilssons måleri präglas av en stark kärlek till naturen med alla dess färger och former. Olja och akvarell är de ständiga följeslagarna både i fält och i ateljén. Jonas Nilsson är född 1968 och uppvuxen i Uppsala där han fortfarande bor och verkar. Efter utbildning på konstskolan i Stockholm inleddes ett konstnärsskap på heltid som har resulterat i ett 40-tal utställningar både i Sverige och internationellt. 2005 ställde han ut tillsammans med skulptören Anders Sandström i Bruno Liljefors hem, Österbybruks herrgård och han har även medverkat på prestigefulla ”Birds in art” i USA vid ett flertal tillfällen för att nämna några. Idag tillhör han de främsta naturmålarna.

Kent Jakobbson

Foto, Kollage, Akryl

Kent Jakobsson startade Galleri Jakobsson 1984 i Skåne. Kent skapar oerhört spännande bildvärldar med sina kollage och är en av våra mest uppskattade konstnärer genom åren. Det finns en stor kreativitet och en stark kraft att skapa som följt Kent genom åren och han kommer ständigt på nya spännande ideér till sina alster.

Linnea Carlson

Olja

Linnea är född 1988 och kommer från Helsingborg. Att Linnea har gröna fingrar och arbetar vid sidan av sitt konstnärskap som florist vilket återspeglas med råge i hennes verk. Blommor, plantor och träd i färgsprakande samansättningar ofta målat i akryl är hennes signum.

Coco.jpg

Akryl

Lindsay föddes i Seattle 1999. Hon har nyligen flyttat till Sverige för att arbeta som Aupair. Hon studerade arkitektur och är också musiker. Hennes inspiration kommer från minimalism, buddism och naturen.

Skärmavbild 2021-01-28 kl. 23.05.26.png

Olja, Akvarell, Fine art prints

Inom konsten så arbetar Emil för det mesta med olja och akvareller, samt lite tryck. Han målar allt ifrån porträtt till naturbilder och har den  senaste tiden intresserat sig för fågelmotiv. Med oerhörd känsla för detaljer i sina verk och med mästerlig skicklighet får han sina fåglar att komma till liv på duken.    "Jag började med att måla två domherrar i februari 2018 och därefter växte mitt intresse för att återskapa fåglar inom konsten. Jag gillar att måla det abstrakta inom realismen, vilket kan återspeglas i mina fågelmotiv."

Alexi

Akryl

Alexi är född 1990 och uppvuxen i Stockholm. "Då jag alltid varit någon som tänker och känner väldigt mycket men sällan visar det utåt så har målandet varit min kanal inifrån. Dock började jag inte måla förrän jag var 25 då min mor praktiskt taget tvingade mig att testa och gav mig några av hennes penslar och lite färg. För mig är det definitivt meditativt.”   Alex jobbar gärna i akryl och rör sig gärna i den lite mer utmanande sidan av konstvärlden.

johnruffelt.jpg

Fotograf, Mixed media

Fotokonst har alltid legat Jan varmt om hjärtat och den senare tiden av hans konstnärsskap ägnade han sig mer åt att med hjälp av datorn sätta ihopa sina fotografier och skapa helt egna bildvärldar. Med oerhörd skicklighet skapar han dunkla, mystiska och spännande bild som väcker fantasin till liv. Jan Rufelt började sitt konstnärskap som hyperrealist. I olja och akryl skapade han närmst 3D realistiska skogspartier så skickligt att åskådaren nästan var tvungen att stryka med handen över duken för att känna ifall mossan på stenen vid trädets fot var på riktigt. Jan är och tillhör en av våra mest uppskattade konstnärer.  

Linnea Forss

Akryl, Akvarell, Tush, Kollage

Linnea Forss år 31 från Stockholm. Konstnärlig utbildning: kyrkeruds folkhögskola, nyckelvikskolan - hantverkspedagog. ¨Jag började min konstnärliga resa relativt sent i livet, de va året 2016 som mitt liv behövde en förändring och jag fann konsten. Jag arbetar i alla tänkbara konst former, allt beroende på vad jag finner intressant för stunden. Men något som har varit återkommande i mina verk är avbildningar av människan, färg och strukturer. Jag inspireras av andra artister, geometriska former som återkommer i naturen, och känslor som speglas i mänskliga uttryck.¨

Annie Jacobsson

Akryl

Annie är en oerhört mångfacetterad autodidakt konstnär som växt upp en en kreativ familj med flera konstnärer. Annie hittar sin inspiration i reflektioner i sin omgivning och har en förkärlek till havet och skapar gärna sina verk i pastelliga färger.

Jonas Lundh

Akryl, Olja

Jonas Lundh, född 8 april 1965 i Fagersta och mestadels uppvuxen i Stockholm, är en svensk musikkonstnär med abstrakt och filosofiskt bildspråk, bosatt i Villie, Skurups kommun. Lundh är representerad i ett flertal kommuner och landsting i Sverige samt hos samlare världen över.

bottom of page